Sosiaalinen kuntoutus

Olemme vuonna 2021 käynnistäneet kaksi sosiaalisen kuntoutuksen ryhmää, Kisällin ja Kätevät, joiden tarkemman kuvauksen voit lukea alta.

Sosiaalinen kuntoutus ei ole meillä sidottu työllistämistoimenpiteisiin tai kuntouttavaan työtoimintaan, mutta niihin on talossamme mahdollisuus edetä. Voit kysyä mahdollisuuttasi päästä sosiaaliseen kuntoutukseen omalta sosiaaliohjaajaltasi.

Sosiaalisen kuntoutuksen kolme tärkeintä tavoitetta ovat:

  • Toimintakyvyn vahvistaminen
  • Syrjäytymisen torjuminen
  • Osallisuuden edistäminen

KISÄLLI

Kisällissä tarjoamme miehille suunnattua mielekästä toimintaa. Toiminnan ytiminä ovat asiakaslähtöisyys sekä matalankynnyksen toiminnalle ominaista ryhmä- ja yksilötoimintaa.

Yksilökeskustelut ovat tärkeä osa sosiaalista kuntoutumista, joissa keskusteluiden avulla selvitämme asiakkaiden toiveet sekä lähtötilanteet. Lähtötilanteita on monia ja sen vuoksi selvitämme, sekä arvioimme tilanteita yhdessä asiakkaiden kanssa, heidän henkiset sekä fyysiset kyvyt huomioon ottaen.

Kisällissä toimintamme on osallistavaa, sekä pienin askelin ryhmäytymiseen etenevää toimintaa ilman ulkopuolisia paineita tai haasteita. Toimintaa voimme yhdessä ryhmän sekä yksilöiden kanssa suunnitella sekä toteuttaa mahdollisuuksien mukaan. Voimme esimerkiksi suunnitella sekä toteuttaa ruoan valmistuksen, sekä talon ulkopuolista toimintaa johon Porin lähialueet ja palvelujen tarjoajat antavat laajat mahdollisuudet. Kisällin toimintapäivät ovat maanantai ja keskiviikko.

KÄTEVÄT

Tässä ryhmässä voi päästää luovuuden valloilleen tai opetella uusia kädentaitoja.

Ryhmään ovat tervetulleita sekä miehet että naiset. Päivä alkaa yhteisellä maksuttomalla aterialla (johon ei tietenkään ole pakollista osallistua), jonka ohjaajat tai ryhmäläiset yhdessä ohjaajien kanssa valmistavat. Kun vatsa on täynnä, voi siirtyä tekemään ohjatusti tai itsenäisesti erilaisia kädentaidontöitä. Valmistetut tuotteet asiakas saa pitää itsellään.

Ryhmä voi halutessaan myös jalkautua lähiluontoon tai tehdä tutustumisretkiä eri kohteisiin. Ensisijaisen tärkeänä koemme, että asiakkaalla on hyvä ja turvallinen olo toiminnassamme ja tähtäämme tähän pitämällä ilmapiirin lämpimänä ja hyväksyvänä sekä kynnyksen toimintaan osallistumiselle todella matalana. Kätevät-ryhmän toimintapäivät ovat tiistai ja torstai.